فک بالای جلو آمده یا اورجیت چیست؟
فک بالای جلو آمده یا اورجیت یک نوع ناهنجاری می باشد که مربوط به نامرتبی و مالاکلوژن دندان ها می باشد. به صورت معمول اگر فرد دچار فک بالای جلو آمده باشد فک هم به سمت پایین بسیار زیاد رشد می کند و هم به سمت جلو بسیاز زیاد جابه جا می شود. بسیار نادر می باشد که فک بالایی فرد در بعد افقی جلو باشد اگر هم این اتفاق بیفتد نمای بدی در صورت فرد می گذارد که به این حالت برآمدگى فك بالا می گویند. در حالت عادی هنگام بسته بودن فکها چیزی حدود 2 الی 4 میلی متر از سطح دندان جلویی پایینی در پشت دندان جلویی بالایی قرار میگیرد. این میزان فاصله یک همپوشانی نرمال می باشد که باعث زیبایی و عملکرد بهتر دندان ها در فرد می شود. در ادامه مقاله شما را بیشتر با جراحی فک بالا جلو آمده آشنا می کنیم.
بیشتر بخوانید:
جراحی فک بالا جلو آمده
به صورت کلی تشخیص اختلال جلو بودن فک بالا در بزرگسالان بسیار راحت تر می باشد و بیشتر قابل مشاهده می باشد. اما در کودکان تشخیص این مشکل سخت تر می باشد و ممکن است مشکل به چشم نخورد و توسط افراد عادی به سختی قابل تشخیص باشد. در این حالت برای پیشگیری از حادتر شدن مشکل باید اقدام به درمان کنید. در قدم اول دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی برای تشخیص از عکس رادیوگرافی یا اسکن 3 بعدی دهان و دندان برای اندازهگیری دقیق فواصل بین فکهای بالا و پایین استفاده می کند. در صورت حاد بودن پزشک اقدام به درمان می کند. اگر ناهنجاری در بزگسالی باشد پزشک بر اساس نوع ناهنجاری زمینه ای اقدام به درمان می کند. اگر فرد در دوران رشد باشد اقدام به ارتوپدی و اصلاح رشد فک می کند. در صورتی که فرد در بزرگسالی به پزشک مراجعه کند بسته به شدت اختلال اسکلتی اقدام به ارتودنسی و در صورت نیاز اقدام به جراحی فک بالا جلو آمده می کند.
انواع جلو بودن فک بالا
جلو بودن فک بالا دارای انواع مختلفی همچون جلو بودن فک بالا، جلو بودن لثه ها (لبخند لثه ای) و جلو بودن دندانهای فک بالا می باشد. در ادامه به توضیح هر کدام می پردازیم:
جلو بودن فک بالا :
یکی از حالت ها جلو بودن فک بالا می باشد که به این حالت برآمدگی فک بالا می گویند. در صورتی که بیمار در سن رشد باشد متخصص به بیمار استفاده از هدگیر ارتودنسی را پیشنهاد می دهد. در صورتی که بیمار 18 سال به بالا باشد اقدام به جراحی فک می کند.
جلو بودن لثه ها (لبخند لثه ای):
دومین حالت جلو بودن لثه ها می باشد که به آن لبخد لثه ای می گویند. بیماری دچار این ناهنجاری باشد فکش در جهت جلو و پایین رشد میکند. همین موضوع باعث به وجود آمدن لبخند لثه ای می شود. برای درمان این ناهنجاری می توان از جراحی زیبایی لثه، درمان لبخند لثه ای با لیزر، بوتاکس، ارتودنسی یا جراحی فک استفاده نمود.
جلو بودن دندان های فک بالا:
سومین حالت جلو بودن دندان های فک بالا می باشد. در این حالت برای درمان می توانید اقدام به کشیدن دندان های فک بالا کنید که در اکثر مواقع دندانهای کوچک آسیا هستند.
برای تشخیص درست بیماری و درمان آن باید نزد متخصص جراحی فک در اصفهان بروید. دکتر میلاد اعتمادی یکی از بهترین جراحان فک در اصفهان می باشد. در صورت دریافت مشاوره و اقدام به درمان می توانید با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانید:
جراحی فک برای ارتودنسی | رابطه ارتودنسی و جراحی فک
علت اورجت یا جلو بودن فک بالا چیست؟
دلایلی که می تواند باعث به وجود آمدن اورجت شود به شرح زیر می باشد:
- وارد شدن ضربه به فک و انحراف آن
- از بین رفتن دندانهای شیری زودتر از موعد مقرر
- ابتلا به بیماری التهاب لثه
- ابتلا به تومورهای دهان و فک
- فشار آوردن به دندان و لثه
- مکیدن انگشت در دوران کودکی
- بازسازی و ترمیم دندان به صورت غیر اصولی
- اختلاف طولی بین فک پایین و بالا
- رشد ناکافی فک پایین نسبت به فک بالا
عوارض جلو بودن فک بالا چیست؟
عوارض جلو بودن فک بالا به شرح زیر می باشد:
- مقاومت دندان ها در برابر پوسیدگی و خراب شدن بسیار کم میشوند.
- کاهش اعتماد به نفس
- احساس در ناحیه فک
- مشکلاتی در تکلم و نحوه تلفظ کلمات
- افزایش احتمال شکستن دندان ها
بیشتر بخوانید: