بعد از عمل چه میزان ورم بینی طبیعی است؟
میزان ورم بینی بعد از عمل بینی به میزان کار انجام شده برای تغییر شکل و تغییر اندازه بینی بستگی دارد. در چند هفته اول پس از عمل ، ورم متوسط قابل انتظار می باشد. تورم ، شکل جدید بینی را تا زمان فروکش کامل ، پنهان می کند ، بنابراین اگر در ابتدا بینی شما خیلی بزرگ به نظر رسید ، نگران نباشید. با بهبود بینی این مشکل نیز رفع می شود. تورم در طول چند روز پس از عمل به حداکثر خود می رسد ، بنابراین اگر در روز سوم ، بینی شما بیش از روز اول متورم شد ، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. همچنین، نوع بینی نیز می تواند تأثیری بر میزان ورم داشته باشد. بینی گوشتی در مقایسه با بینی استخوانی، ورم بیشتری را نشان می دهد.
بیشتر بخوانید:
چه عواملی بر میزان تورم بینی تاثیر می گذارد؟
عوامل زیر می توانند بر روی میزان تورم بینی بعد از جراحی تاثیر بگذارند:
- میزان تغییرات بینی
- نوع عمل بینی
- رعایت تغذیه مناسب
- توصیههای بهداشتی بعد از عمل
- گوشتی یا استخوانی بودن بینی
- ضخامت پوست بینی
- بیماریهای زمینه ای
- تجربه و مهارت جراح
انواع ورم بینی بعد از عمل
ورم بعد از عمل بینی یکی از مشکلات رایجی است که افراد بعد از انجام رینوپلاستی ممکن است با آن مواجه شوند. این ورم به سه دسته تقسیم میشود که در ادامه به آنها میپردازیم.
ورم پوست:
در طی جراحی بینی، پوست از اسکلت بینی جدا میشود. بعد از عمل و در مرحله نقاهت، افراد ممکن است ورم در این ناحیه تجربه کنند. دلیل اصلی این ورم تجمع مایع بین سلولی است که به عنوان یک واکنش التهابی برای ترمیم ناحیههای آسیب دیده در نظر گرفته میشود. این نوع ورم پس از گذشت 1 تا 3 ماه کاهش مییابد، اما در صورتی که بینی گوشتی تر باشد، مدت زمان کاهش ورم طولانیتر خواهد بود.
ورم کاذب:
نوع دیگر ورم بعد از عمل بینی، ورم کاذب یا حافظه پوست است. در این نوع، دوره بهبودی برای کاهش ورم بیشتر از حالت قبلی طولانیتر است. این اتفاق به دلیل تغییراتی است که در فرم بینی بر روی اسکلت یا پوست اعمال میشود و باعث میشود بینی به مدت طولانی ورم کند.
ورم فیبروز:
سومین نوع ورم بعد از عمل بینی، ورم فیبروز است. این نوع ورم در میان مردم با عبارت “گوشت اضافه” شناخته میشود و ممکن است برای همیشه باقی بماند. برای جلوگیری از بروز این عارضه، در انتخاب جراح بینی باید بسیار دقت کرد.
در نهایت، مهم است که افرادی که قصد انجام عمل جراحی بینی دارند، با این نوع ورمها آشنا باشند و برای انتخاب جراح بینی مناسب، توجه کنند. همچنین، پس از عمل بینی، توصیه میشود که طبق دستورات پزشک عمل کنید و از فعالیتهای سنگین و استرس زا خودداری کنید تا بهبودی بهتری را تجربه کنید.
راه های کاهش ورم بعد از جراحی بینی
اگر جراحی بینی انجام داده اید با رعایت نکات زیر می توانید تورم بینی را کاهش دهید:
- توصیه می شود به هیچ عنوان به بینیتان ضربه وارد نشود.
- بهتر است تا 10 روز بعد از جراحی استراحت کنید.
- حتما در روز آب کرفس و آب آناناس میل کنید تا دوره نقاهت کوتاه تری داشته باشید.
- در صورت تشخیص پزشک از پماد ضد ورم بینی و آنتی بیوتیک استفاده کنید.
- تا دو هفته بعد از عمل از کشیدن سیگار و قلیان پرهیز کنید.
- تا دو ماه در معرض آفتاب شدید و چراغ های حرارتی قرار نگیرید.
- از خوابیدن به پهلو بپرهیزید و به صورت سر بالا بخوابید.
- به میزان زیادی مایعات مصرف کنید.
- از انجام فعالیت های سنگین تا دو هفته خودداری کنید.
- برای خوابیدن ورم بینی از کمپرس سرد استفاده کنید.
- از خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
برای کاهش ورم بینی چه بخوریم؟
برای کاهش ورم بینی پس از عمل، تغذیه مناسبی را رعایت کنید. مصرف غذاهای سالم و پرفیبر مانند میوهها و سبزیجات پیشنهاد میشود. همچنین، میتوانید از آب آناناس و کرفس استفاده کنید که به کاهش ورم بینی و بهبود زخمها کمک میکنند. در عین حال، بهتر است از مصرف غذاهای شور و بیش از حد نمک پرهیز کنید زیرا میتواند ورم را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید:
ورم بینی بعد از عمل جراحی زیبایی چقدر طول می کشد؟
ورم بینی پس از عمل جراحی زیبایی به مدت متفاوتی طول می کشد و این زمان بستگی به نوع جراحی و تجربه پزشک دارد. در بیشتر موارد، ورم اولیه بینی در عرض چند هفته پس از عمل باید کاملاً رفع شود. اما در برخی موارد، مانند ورم بینی مزمن، ممکن است بهبودی زمان بیشتری نیاز داشته باشد و تا ۲ سال طول بکشد. همچنین، در صورتی که بعد از جراحی ترمیمی بینی انجام شود، ورم بینی نیز زمان بر است و ممکن است تا یک سال طول بیانجامد. در هر صورت، مهم است که پزشک متخصص معتبری انتخاب کنید و در صورت عدم بهبود یا بدتر شدن وضعیت، به او مراجعه کنید.
اگر قصد جراحی بینی در اصفهان را دارید و به دنبال بهترین جراح بینی در این شهر هستید می توانید از صفحه جراحی بینی دیدن کنید تا بیشتر با جراحی بینی و همچنین نمونه جراحی های دکتر میلاد اعتمادی آشنا شوید.